Ακριβότερα κόμιστρα ταξί

Διάβασα πρόσφατα πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τα κόμιστρα των ταξί, με σκοπό να αναγκάσει τους πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς). Σε μια τέτοια κίνηση διαφωνώ κάθετα, για τους εξής λόγους:

  • Κατ’ αρχάς, αν θέλουν να αυξήσουν την χρήση των ΜΜΜ ας βελτιώσουν τις υπηρεσίες. Συχνότερα δρομολόγια για παράδειγμα, και καλύτερα οχήματα. Βλέπουμε την θραύση που κάνει το Μετρό και ο μετά-Ολυμπιακούς Ηλεκτρικός. Ας παραδειγματιστούν από εκεί.
  • Δρομολόγια μετά τις 12. Δεν λέω να έχει τρένο κάθε 3-4 λεπτά, όπως στις ώρες αιχμής. Βάλε ανά 20-30 λεπτά, να μην παίρνουμε κι εμείς αμάξι κάθε φορά που θέλουμε να βγούμε βράδυ. Μέχρι τις 2 ας πούμε. Δεν είναι τίποτα να βάλεις άλλους 4-5 σειρμούς να κυκλοφορούν.
  • Το οποίο με επιστρέφει στο θέμα των ταξί: έχεις όλα αυτά τα οχήματα, τα οποία εκτελούν τις συγκοινωνίες των πολιτών εντός της πόλης και α) δεν χρειάζονται parking, β) εξυπηρετούν συνήθως >1 επιβάτες. Επίσης, εξαλλείφουν τον κίνδυνο να βγεις το βράδυ, να μεθύσεις, να οδηγήσεις και να σκοτώσεις. Άσε τον άλλο να πάρει το ταξάκι του, να την γλυτώσω κι εγώ ο άμοιρος που έρχομαι από απέναντι… Δεν λέω πως όλοι θα πάρουν ταξί (γιατί πρέπει να κάνουμε και τη φιγούρα μας), αλλά όλο και κάποιοι θα το κάνουν, και ένας να γλιτώσει, κέρδος είναι.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s