Τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη

Τελικά, ο λαός ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά.

Η απόδειξη είναι ότι ψηφίσαμε την παρούσα κυβέρνηση με τη σημαία «θα λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη». Από πότε άρχισε η Δεξιά να ενδιαφέρεται για τον πολίτη;

Το απέδειξε στην πορεία, όπου κατ’ αρχάς τον πρώτο χρόνο η μόνη της ασχολία ήταν η απαξίωση της προηγούμενης κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την περίφημη «απογραφή της οικονομίας», που οδήγησε στον εξεφτελισμό της χώρας διεθνώς, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε (γεγονός που συγκαλήφθηκε από τα -κατά τα άλλα- αντι-κυβερνητικά ΜΜΕ) ότι πρόκειται απλά για δύο διαφορετικούς τρόπους λογιστικής καταγραφής και πως δεν βλέπει καμία παρανομία! Το σχέδιο όμως ήταν άλλο: α) εμείς θα σας λέμε πάντα την αλήθεια, οι άλλοι σας έλεγαν ψέματα (απέδειξαν το αντίθετο αρκετές φορές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις υποκλοπές και τους Πακιστανούς), και β) όλες οι φιλο-λαϊκές παροχές που σας υποσχεθήκαμε προεκλογικά ακυρώνονται, γιατί «παραλάβαμε καμμένη γη από τους προηγούμενους». Το σχέδιο είναι ιδιοφυές!

Τα αλάνθαστα ένστικτα της Δεξιάς αναγνώρισαν ορθά ότι τα «καθημερινά προβλήματα του πολίτη» ήταν ότι είχε πολλά λεφτά, και δεν ήξερε τι να τα κάνει. Ήρθε λοιπόν ως απο μηχανής θεός να λύσει αυτά τα καθημερινά προβλήματα, αυξάνοντας τα τιμολόγια σε όλες σχεδόν τις ΔΕΚΟ και εισάγοντας 13 νέους φόρους μέσα σε 2 μόνο χρόνια! Τώρα πλέον ο πολίτης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα χρήματα που του περισσεύουν!

Εδώ θα ήθελα να θυμίσω την εκπληκτική φαρσο-κωμωδία που χάρησε στον κο Ρουσόπουλο το υποκοριστικό «Μαρία Αντουαννέτα»: είναι η στιγμή που ο ΟΤΕ ανεβάζει τα πάγια της σταθερής τηλεφωνίας και σε αντίστοιχη ερώτηση δημοσιογράφου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά «Μα όμως φτήνηνε το DSL!» Αριστούργημα!

Τέλος, όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς: με τον -παρ’ ολίγο- νόμο για το «Βασικό Μέτοχο» επιχείρησαν -υποτίθεται- να καταπολεμήσουν την διαφθορά στα μεγάλα δημόσια έργα, μια διαφθορά σοβαρή και κατακριτέα χωρίς αμφιβολία, που όμως δεν αγγίζει άμεσα τον πολίτη. Η διαφθορά που μας αγγίζει καθημερινά είναι για παράδειγμα στις προσλήψεις στο Δημόσιο, όπου αργά και μεθοδικά η ΝΔ πάει για να καταργήσει τον ΑΣΕΠ, ή στις επαφές του πολίτη με τη γραφειοκρατία του Δημοσίου, όπου θέλησαν (ευτυχώς τα παράτησαν) να απαξιώσουν τα ΚΕΠ, το σημαντικότερο ίσως έργο της κυβέρνησης Σημίτη για τον πολίτη!

Ας μας γίνει μάθημα για τις επόμενες εκλογές…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s