Νομιμοποίηση

Ένα ενδιαφέρον post στη «Γενιά των €700» για τη νομιμοποίηση των «μαλακών» ναρκωτικών. Το άρθρο καθαυτό δεν λέει κάτι καινούριο, έχει ενδιαφέρον όμως να παρακολουθήσει κανείς τη συζήτηση που ξεκίνησε στα σχόλια.

Αυτό που βλέπω είναι από κάποιους μια κοντόφθαλμη προσέγγιση «αυτοί που δοκιμάζουν τα σκληρά είναι χαζοί και δεν μπορούμε να τους σώσουμε». Μου φαίνεται ανάλογη με το να αφήνεις κάποιον που προκάλεσε τροχαίο να πεθάνει στην άσφαλτο γιατί η βλακεία του του αφαιρεί το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Πρόκειται για μια φοβική προσέγγιση που αντί να προσπαθεί να σώσει τους αδύναμους, τους δίνει μια κλωτσιά για να τους αποτελειώσει. Άλλωστε και οι Σπαρτιάτες στον Καιάδα το ίδιο κάνανε.

Δεν βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου, αυτός που αδιαφορεί για τους ναρκομανείς δεν πιστεύει ότι το δικό του παιδί υπάρχει περίπτωση να γίνει ένας (γιατί αν σκεφτόταν έτσι, θα είχε διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα). Όπως αυτός που προσπερνά πάνω στη στροφή, δεν πιστεύει ότι μπορεί να τρακάρει, είναι εξυπνότερος των άλλων που πέθαναν στην άσφαλτο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s