πρώτες κινήσεις

Ορκίστηκε σήμερα πρωθυπουργός ο Γιώργος, μια μέρα πριν το υπουργικό συμβούλιο, για να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα που αλλάζουν την σύνθεση της κυβέρνησης:

  1. Δημιουργείται «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», που παίρνει την γγ Δημόσιας Τάξης και την γγ Πολιτικής Προστασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κατά την γνώμη μου εύστοχος ο συμβολισμός του ονόματος: δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε την τάξη, αλλά για να σας προστατέψουμε. Ελπίζω η Αστυνομία να λάβει το μήνυμα.
  2. Τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού συγχωνεύονται. Αδιάφορη πράξη, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Τουλάχιστον θα πληρώνουμε 1 Υπουργό λιγότερο 🙂
  3. Το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών απορροφά τα Ανάπτυξης και «Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής». Νέο όνομα: «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας». Εδώ μιλάμε για κίνηση δραματική, που δημιουργεί ένα παντοδύναμο υπερ-Υπουργείο.  Αναμένω να διαβάσω αναλύσεις αυτής της κίνησης για να σχηματίσω γνώμη.
  4. Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μετατρέπεται σε γγ του Υπουργείου Εσωτερικών. Εύστοχη κίνηση, δεν θυμάμαι τι χρήσιμο έκανε ποτέ αυτό το Υπουργείο. Η Βόρεια Ελλάδα θέλει πράξεις, έργα, δουλειές, αξιοπρέπεια, όχι Υπουργεία.

Απ’ότι φαίνεται δεν δημιουργείται χωριστό Υπουργείο Περιβάλλοντος. Περιμένω να δω και τα πρόσωπα που θα τοποθετήσει…

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1060853

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s