ανεκδοτάκια

Πώς ο Θεός έδωσε τις Δέκα Εντολές στους εβραίους!

Ο Θεός πήγε στους γερμανούς και είπε «έχω Εντολές για σας που θα κάνουν τις ζωές σας καλύτερες». Και οι γερμανοί ρώτησαν: «τι είναι εντολές;» Και ο Θεός εξήγησε: «κανόνες ζωής». «Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα;» «Να μη σκοτώνετε». «Να μη σκοτώνουμε; Δεν ενδιαφερόμαστε».

Έτσι Εκείνος πήγε στους ιταλούς και είπε «έχω Εντολές». Και οι ιταλοί ζήτησαν ένα παράδειγμα, και ο Κύριος είπε «να μην κλέβετε». «Να μην κλέβουμε; δεν ενδιαφερόμαστε».

Τότε Εκείνος πήγε στους γάλλους και είπε «έχω Εντολές». Οι γάλλοι ζήτησαν ένα παράδειγμα και ο Κύριος είπε «να μην επιθυμείτε τη γυναίκα του γείτονα». «Να μην επιθυμούμε τη γυναίκα του γείτονα; δεν ενδιαφερόμαστε».

Τότε ο Κύριος πήγε στους εβραίους και είπε, «έχω Εντολές». «Εντολές;» ρώτησαν, «και πόσο κάνουν;» «Είναι δωρεάν». «Θα πάρουμε δέκα».

Κατέβα να με σπρώξεις

Το ζευγάρι κοιμάται αμέριμνο στο σπίτι, 3 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι. Έντρομοι πετάγονται από το κρεβάτι. Ο άντρας πάει στο θυροτηλέφωνο και ρωτάει:
– Ποιος είναι;
Ακούγεται μια αντρική φωνή:
– Φίλε, κατεβαίνεις να με σπρώξεις λίγο, σε παρακαλώ;
– ΤΙ;;; εξανίσταται ο άντρας, μας ξύπνησες νυχτιάτικα για να κατέβω να σε σπρώξω; Δεν είσαι με τα καλά σου. Άντε παράτα μας!
Γυρίζει στο κρεβάτι του, όπου εξηγεί στη γυναίκα του τι έγινε. Σε κανένα 10λεπτο, μόλις τους ξανάπαιρνε ο ύπνος, να σου πάλι το κουδούνι. Πετάγεται από το κρεβάτι ο τύπος, τρέχει στο θυροτηλέφωνο κι ακούει πάλι την ίδια φωνή:
– Έλα, ρε φίλε! Κατέβα λίγο να με σπρώξεις! Τόσο αναίσθητος είσαι; Έξαλλος ο άντρας, του απαντάει:
– Ρε, άμα κατέβω κάτω, θα σε κάνω μαύρο, το κατάλαβες; Εξαφανίσου, μην φωνάξω την αστυνομία!
Γυρίζει ξανά στο κρεβάτι, οπότε του λέει η γυναίκα του:
– Βρε αγάπη μου, ξυπνήσαμε που ξυπνήσαμε, κι όσο να ‘ναι δεν ζητάει και τίποτα υπερβολικό ο άνθρωπος. Θα μπορούσε να συμβεί και σένα μέσα στη νύχτα να μείνεις με το αυτοκίνητο και να μην υπάρχει ψυχή να σε βοηθήσει. Άντε, κάνε ένα ψυχικό, να πάει στα κομμάτια μπας και ησυχάσουμε.
– Τέλος πάντων, ας σου κάνω το χατίρι, γιατί αυτός είναι ικανός να ξαναχτυπήσει…
Ρίχνει ένα μπουφάν πάνω απ’ τις πιτζάμες και κατεβαίνει στον δρόμο, όπου όμως.. δεν υπάρχει ψυχή! Κοιτάει από δω, κοιτάει από κει, τίποτα. Βάζει μια φωνή:
– Πού είσαι, ρε φίλε, που φωνάζεις τόση ώρα να σε σπρώξω; Κι ακούει τη φωνή του τύπου:
– Εδώ, στις κούνιες!!!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s