Παραλογισμός

Παρατηρήσεις για μερικούς παραλογισμούς σχετικά με την «Ελληνική κρίση»:

  • Το Ευρώ ήταν στο $1.50 μέχρι τον Δεκέμβρη. Σε 4 μήνες έχει πέσει στο $1.35. Τα ισχυρά νομίσματα συμφέρουν τις χώρες με αρνητικό ισοζύγιο συναλλαγών (όπως Ελλάδα, ΗΠΑ, κλπ). Αντιθέτως στις χώρες με θετικό ισοζύγιο συναλλαγών συμφέρει ασθενές νόμισμα (βλέπε Κίνα, Ιαπωνία κλπ). Συνεπώς η Γερμανία αποκομίζει μεγάλα κέρδη από την υποτίμηση του Ευρώ, για το οποίο κατηγορεί την Ελλάδα.
  • Υπολογίζεται ότι περίπου 14% του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας βρίσκεται σε Γερμανικά χέρια. Συνεπώς, όταν η Μέρκελ ζητούσε από την Ελλάδα να συνεχίσει να δανείζεται από «τις αγορές», ουσιαστικά έλεγε «αν θέλετε να σας βοηθήσει το Γερμανικό κράτος, πρέπει πρώτα να επιτρέψετε για λίγο ακόμα τα ιδιωτικά Γερμανικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν εναντίον σας».
  • Τα Γερμανικά κρατικά ομόλογα έχουν γίνει ανάρπαστα, καθώς θεωρούνται τα πιο ασφαλή της Ευρωζώνης. Συνεπώς η Γερμανία θα δανείζεται με 1.5% για να τα δανείζει (δηλαδή «επενδύει») σε εμάς με 5%.
  • Ερώτηση σε όλους αυτούς που διαφωνούν με τους παρόντες χειρισμούς της κυβέρνησης: Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση;
  • Η ΝΔ που τα έκανε πουτάνα, τώρα ζητάει και τα ρέστα. Η αυτοκριτική είναι άγνωστη λέξη.
  • Ο Παναγιωτακόπουλος (Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ) ζητάει έκτακτο συνέδριο. Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε; Σαν να πνίγεται κάποιος, και να λες «να κάνουμε ανάλυση του νερού, γιατί νομίζω ότι είναι μολυσμένο».
  • Το ΔΝΤ και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη ζητούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, λες και αυτοί φταίνε για την κρίση.
  • Ο ΣΔΟΕ (για τον οποίο έχω γράψει και νωρίτερα) δεν ακούγεται, ενώ έπρεπε να δουλεύουν μέρα νύχτα.
  • Πολύ έχουν μαγκέψει οι Γερμανοί. Μήπως να τους στείλουμε στο διάολο και να πούμε «χρεωκοπούμε, οι επενδύσεις σας χάθηκαν» να δούμε ποιός θα χάσει πιο πολλά;
  • Οι ίδιοι οικονομικοί φορείς που έκριναν άξια εμπορίας τα «τοξικά ομόλογα» και σώθηκαν από την χρεωκοπία με κρατικά σωσίβια, τώρα θεωρούνται άξιοι κριτές του Ελληνικού χρέους.
Advertisements

One thought on “Παραλογισμός”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s