Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης

Έληξε λοιπόν η απεργία των φορτηγών ΔΧ. Μια σύντομη ανάλυση της κατάστασης:

  • Κατ’ αρχάς δεν γίνεται να περνάει πάντα ο τσαμπουκάς. Αυτό ισχύει και για τους αγρότες, και για το ΠΑΜΕ, και για όλους. Κάποια στιγμή πρέπει να κοπούν αυτοί οι εκβιασμοί συγκεκριμένων κοινωνικών τάξεων σε όλους τους υπόλοιπους.
  • Τα κλειστά επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν, τελεία και παύλα. Όλα τα επαγγέλματα. Αν ανησυχείς για την ποιότητα των υπηρεσιών, υπάρχουν άλλοι τρόποι να βάλεις δικλίδες ασφαλείας, ποιοτικούς ελέγχους, εξετάσεις, κλπ. Ο σταθερός αριθμός αδειών ή οι ελάχιστες τιμές δεν βοηθούν κανέναν εκτός από τους βολεμένους.
  • Οι φορτηγατζήδες έχουν κάποια δίκια. Π.χ. κάποιος που αγόρασε πρόσφατα την άδεια δεν φταίει, γιατί να χάσει όλη του την επένδυση; Επομένως δεν θα διαφωνούσα με μια αποζημίωση της τάξης του 70%, συν κάποια αναπτυξιακά κίνητρα.
  • Από την άλλη, οι άδειες μοιράστηκαν δωρεάν το ’71. Στο μεταξύ ο καθένας την πουλούσε πιο ακριβά από ότι την αγόρασε, και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Επομένως όλοι αυτοί οι μάγκες που λένε «δεν πληρώνω, φέρτε πίσω τα κλεμμένα», αν έχουν τα αρχίδια ας πάνε να τα ζητήσουν από αυτόν που αγόρασαν την άδεια. Μόνο στο κράτος ξέρουν να κάνουν μαγκιές;
  • Τέλος, η επιστράτευση είναι άσχημη ιστορία και καλό θα είναι να μην γίνεται κατάχρηση. Η απεργία είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ήθελαν να σπάσουν λίγο τον τσαμπουκά και να αποθαρρύνουν και τους υπόλοιπους.

Και για να μιλάμε και με κάποια νούμερα, υπάρχουν 34.000 άδειες ΦΔΧ, εκ των οποίων 1.400 σε βυτία υγρών καυσίμων, 14.000 σε νομαρχίες, 5.000 για διεθνείς μεταφορές και 13.600 για εθνικές μεταφορές. (Πηγή: http://www.express.gr/news/finance/74961oz_2008091474961.php3)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s