ΠΟΕΣΕ

Θα πρέπει να εισάγουμε ένα νέο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στο οργανόγραμμα της δικαστικής εξουσίας στην Ελλάδα: την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων). Η ΠΟΕΣΕ συνεδρίασε πριν λίγες μέρες και εξέδωσε ακυρωτική απόφαση για το νόμο N. 3868/2010, κεφάλαιο Ζ’ («ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ»).

Έχουμε ξεφύγει τελείως, δεν πιάνει πλέον τίποτα. Ας λέει ό,τι θέλει το κοινοβούλιο, εμείς γουστάρουμε να καπνίσουμε και θα το κάνουμε, ναούμ. Στη γελοιότητα του θέματος προστείθεται η δήλωσή τους ότι «τυπικά δεν παραβαίνουν το νόμο, γιατί θα βγάλουν μεν τα τασάκια στα τραπέζια, αλλά θα ενημερώνουν τους πελάτες ότι το κάπνισμα απαγορεύεται» (λέμε τώρα). Φαντάζομαι ότι δεν πήγαν σχολείο, και έτσι δεν διάβασαν ότι το πρόστιμο βαραίνει (και) τον καταστηματάρχη.

Βέβαια αυτή η τελευταία εξέλιξη είναι απόλυτα συμβατή με την άλλη, άσχετη είδηση που διάβασα πρόσφατα: από το 2011 δεν θα μπορείς να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ. Και στο τέλος του άρθρου έγραφε ότι σήμερα μόνο το 55% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Δηλαδή έχουμε ένα νόμο που εφαρμόζεται μόνο από τους μισούς πολίτες, γιατί οι άλλοι μισοί δεν γουστάρουν, ναούμ. Και φυσικά το Υπουργείο, με όλες τις διοικήσεις του διαχρονικά, δεν έχει κάνει τίποτα.

Τελικά δίκιο είχε ο ΓΑΠ που έλεγε «Λεφτά υπάρχουν». Αρκεί να εφαρμόσουμε τους νόμους, δηλαδή να βάλουμε (και να μαζέψουμε) πρόστιμα σε όλους αυτούς που παρανομούν, και λύθηκε το πρόβλημα του ελλείματος!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s